همایون دارابی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به این موضوع که راهاندازی بازار ارز توافقی به رشد بازار سرمایه کمک میکند؛ گفت: عملکرد سامانه ارز تجاری یا بازار توافقی از این رو حائز اهمیت است که به رشد سرمایه گذاری در بورس و بخش تولید و خروج پول از بازارهای سفته بازی و دلالی منتهی میشود.
وی در این باره افزود: بازار ارز توافقی چون در راستای تسهیل عرضه ارز و کمک به تخصیص ارز مورد نیاز واردکننده حرکت میکند، عملا به نفع صادرکننده، واردکننده و در نهایت مصرفکننده تمام میشود. وقتی پول در اختیار واحدها و بنگاههای تولیدی قرار بگیرد و بخشی از سود شرکتها ربوده نشود یا به عبارت بهتر در اختیار رانتخواران قرار نگیرد ؛ چرخه تولید در مسیر پرشتابتری قرار میگیرد و کمک شایان توجهی به رشد تولید و فعالیتهای مولد خواهد کرد.
این تحلیلگر بورس معتقد است: انتقال معاملات نیما به بازار توافقی اتفاق بسیار مهمی است که تاجر بتواند ارز خود را با قیمت واقعیتر معاملهکند.
وی در این باره یادآور شد: روند افت صادرات به هیچ وجه به نفع رشد اقتصادی کشور نیست، افت صادرات به معنای کاهش ارزآوری و خالی ماندن دست وارد کننده است پس راه اندازی بازار ارز توافقی به تسهیل گردش ارز بین واردکننده وصادرکننده منتهی میشود و مانع تکرار منفی شدن تراز تجاری کشور خواهد شد.
دارابی افزود: منفی بودن تراز تجاری کشور بسیار آسیبزننده است بنابراین به هیچ وجه صلاح نیست کسری تراز تجاری ادامه بیابد چرا که نتایج بسیار ویران کنندهای در اقتصاد به جا خواهد گذاشت.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطر نشان کرد: بدون شک باید از بانک مرکزی و تدابیر و سیاستهای تسهیل تامین ارز مورد نیاز تجارت خارجی کشور حمایت به عمل آورد؛ چرا که منفعت جامعه و تجارت و تولید کشور در راهاندازی بازار ارز توافقی است.